Pre workoutNyheder 

Alt du skal vide om pre workout

I Danmark bliver det mere og mere populært at dyrke fitness, styrketræning og cardio. Hertil medfører en masse ny tendenser og metoder – som eksempelvis brugen af pre workout pulver. Dette et relativt nyt middel til indtagelse af ekstra koffein og dermed en masse hurtig energi. Der er dog flere forskellige spørgsmål som: hvad er det? Hvordan virker det? Hvornår skal du tage det? Og hvad skal du være opmærksom på, når du indtager pre workout? Alle disse spørgsmål kan du få svar på herunder, hvor du får en liste over alt det, du skal vide om pre workout. Måske vil du blive overrasket!

Hvad er det?

For at kunne indtage pre workout, og bruge det som et alternativ til koffein, er det først og fremmest vigtigt at vide, hvad det egentligt er, og hvad det indeholder. Det er et koncentreret pulver, der kan indtages direkte, eller blandes op med vand og herefter drikkes i mindre eller større mængder, alt efter hvor meget energi, man har brug for. Rigtigt mange vælger at drikke det før styrketræning, da dette kræver ekstra energi til de forskellige muskelgrupper. Der findes et hav af forskellige former for pre workout på markedet – herunder med forskellige smage og nærringsstoffer. Det er derfor også vigtigt, at man er opmærksom på, hvilket pre workout, man eksperimenterer med. Noget er stærkere end andet, og kan derfor gøre mere skade end gavn under træning.

Pre workout

Hvordan virker det?

Som tidligere nævnt indeholder pre workout en masse koffein, og det er lige netop dette, der giver dig en masse ekstra energi til at yde under træning. For nogle kan det være grænseoverskridende at skulle indtage pre workout direkte i pulverform, og derfor vælger mange at blande det op og indtage det som drikkeform. Når du har indtaget det, vil du ofte mærke en kilden i kroppen for herefter at få ny og tiltagende energi. En skefuld af det svarer oftest til en træning på mellem 60 og 90 minutter, alt efter hvordan kroppen reagerer på stoffet.

Hvornår skal du tage det?

Det er op til dig selv at vurdere, hvornår du har behov for at indtage pre workout. Stofferne skal dog have tid til at blive absorberet i din krop, så det mest optimale tidspunkt at indtage pre workout på er cirka 30 til 45 minutter inden en hård træning. På denne måde kan du være 100 procent sikker på, at din krop har absorberet alle stoffer og dermed er klar til en hård og energikrævende træning. Er du i tvivl om, hvornår du skal tage det, kan du altid alliere dig med en fagmand – herunder eksempelvis en personlig træner.

Hvad skal du være opmærksom på?

Det er som udgangspunkt ganske ufarligt at indtage pre workout i acceptable doser. Man skal dog være opmærksom på aminosyren beta-alanin, som kan give rødme og prikkende hud. Dette er helt harmløst, men kan dog irritere under en eventuel træning eller kropsbelastning, som kræver fuldt fokus.

Relateret nyheder