cykelhjelmNyheder Oplevelser & Livsstil 

Derfor skal du bruge cykelhjelm


Du ved det jo godt: cykelhjelm er så vigtigt, når du skal befærde dig i trafikken på en sikker måde, så der ikke kommer til at ske alvorlige ting med dig, hvis du skulle være så uheldig at være involveret i et uheld. Her kan en cykelhjelm hjælpe imod alvorlige hovedskader. Vidste du for eksempel at brugen af en cykelhjelm reducerer risikoen for alvorlige hovedskader med omkring 60%. Mangler du derfor en god cykelhjelm, når du næste gang skal ud i trafikken? Du kan finde mange forskellige cykelhjelme på hjemmesiden her: https://cykelshoppen.dk/cykelhjelme.

Hvordan skal en cykelhjelm sidde?

Nu ved du, hvor du kan finde din næste cykelhjelm henne, men hvordan skal den egentlig sidde på dit hoved for at være mest mulig sikker? For det første er det vigtigt, du finder en, som sidder godt og rart på dit hoved. Når du vælger en behagelig model, er du også mere tilbøjelig til at tage den på oftere. For det andet skal din cykelhjelm sidde vandret på dit hoved, så den faktisk beskytter. Der skal være cirka to centimeter fra dine øjenbryn til hjelmens begyndelse. Samtidig skal den sidde så stramt, at den sidder helt fast (og ikke rykker sig, hvis du skulle vælte eller være involveret i et uheld) og ikke er ubehagelig at have på. For det tredje er det en god idé at tjekke og stramme remmene til cykelhjelmen et par gange om ugen, så de altid er i den rette udtrækning. Overvej også hvor gammel din cykelhjelm er, da de efter et uheld eller mange år ikke er ligeså sikre længere, da de så ikke giver den fulde beskyttelse på grund af forældelse eller ødelæggelse.

ny hjelm

Det skal du vide, når du skal købe ny cykelhjelm

Der er mange fælder, man kan gå i, når man skal til at købe ny cykelhjelm. Ofte vil man egentlig bare have den, som ser mest stilrigtig ud, men det er ikke altid, at den pæneste er bedst for dig og dit hoved. Derfor er der nogle få ting, man skal overveje, når man skal til at købe en ny cykelhjelm. For det første er det en god idé at prøve sig frem. Prøv gerne en masse hjelme, så du kan finde den, som sidder mest behageligt på dit hoved, samtidig med at den sidder fast og sikkert, så du ikke kommer i problemer, hvis du skulle være med i et uheld.

Vær ekstra opmærksom

For det andet skal du høre cykelhandleren ad, hvis du mangler hjælp til at indstille remmene og så videre, så du ved, hvordan de skal spændes, og så de sidder perfekt og mest beskyttende. For det tredje er det en rigtig god idé at finde en cykelhjelm, som har MIPS (Multi-directional Impact Protection), som er et system, der gør, at inder- og yderskallen på selve hjelmen kan bevæge sig i forhold til hinanden. På den måde kan de reagere, hvis du skulle vælte i en skæv vinkel. Så sørg for at gå efter en hjelm med MIPS.

Relateret nyheder