outsourcing af it drift og supportBiler & Elektronik Business & Erhverv Nyheder 

Derfor skal du outsource IT drift og IT support


At holde en IT afdeling kan i dag kun betale sig for rigtigt store virksomheder. Og ikke engang fordi det er billigst, tværtimod. Grunden, at mange store virksomheder holder fast i deres egne IT afdelinger, er først og fremmest et spørgsmål om principper. For store virksomheder er det vigtigt at vise at de er i stand til at kontrollere alle virksomhedens aspekter.

For små og mindre virksomheder er dette en luksus de normalt ikke har råd til.

Outsourcing af IT drift og IT support er både billigere og mere effektiv. Det er for længst et faktum. Hvis der stadig findes firmaer der fastholder deres interne IT afdelinger, så er det i hvert fald ikke af økonomiske årsager.

I de fleste tilfælde skyldes det nok usikkerhed overfor forandringer.

Det går temmelig smertefrit

Mange virksomheder er måske bekymret over de bølger det kan slå, at omstille fra intern til ekstern IT drift. De er måske også bange for at det bliver økonomisk uoverskueligt.

Men disse bekymringer har ikke hold i virkeligheden. Hvis en virksomhed outsourcer IT drift og support outsourcer den også alle de problemer og bekymringer der følger med.

Faktum er, outsourcing er et langt mindre problem end at skulle holde trit med udviklingen indenfor IT drift og IT support.

Fra blæksprutter til specialister

I de ”gamle dage” som i virkeligheden kun ligger nogle år tilbage, var IT verden helt anderledes. IT var blæksprutternes domæne. En typisk IT mand i en mindre virksomhed eller institution skulle kunne lidt af det hele: reparere pc’er, lave scripts til automatisering, vedligeholde netværk, holde styr på servere, klienter og brugere, og meget mere.

I dag står serveren typisk i Irland eller Portugal. Brugerne logger ikke længere ind på en lokal filserver. De logger sig ind på skyen. Der findes måske stadig stationære kontormaskiner. Men et moderne netværk skal holde både stationære, private bærbare, tablets og smartphones i luften.

De kommer med 4-5 forskellige styresystemer og lige så mange versioner. Og de skal alle supporteres.

For en blæksprutte at kunne klare alt dette, skulle den have 100 arme.

Lad professionelle komme til

Professionel IT support kan netop alt dette. Ved at outsource IT supporten og driften får virksomheden et team af dedikerede specialister. Et langt større og mere alsidigt team end der internt ville være råd til. Dette supportteam skal jo ikke få løn for fuldtids arbejde, men kun for det de rent faktisk laver i virksomheden.

professionelle it supportere

Og det er meget. Eksterne IT konsulent virksomheder kan i dag klare det hele. Og de har også resurser til at holde sig opdateret og i trit med udviklingen.

Hvis der er noget der har præget IT, så er det den rasende teknologiske udvikling der hele tiden er i gang. Og tempoet bliver endda højere og højere.

Det er en af hovedårsagerne hvorfor det ikke længere giver mening med interne IT folk og afdelinger. 

Relateret nyheder