dørHus & Have 

Design din egen dør

Skal du have sat en ny dør i et eller andet sted i dit hjem? Så skal du da overveje, om du ikke selv vil designe døren. Der findes mange forskellige døre på markedet. Alligevel er det ikke altid sikkert, at du kan finde lige præcis den dør, som rammer plet, når det kommer til dine præferencer.

Døre har selvfølgelig primært en funktion i hjemmet. Dog kan man ikke komme uden om, at de også medvirker til at skabe en særlig stil eller et særligt udtryk i dit hjem alt efter typen af dør. Derfor er det også vigtigt, at du får en dør, som du synes, er flot og fin at se på.

dør

Mange forskellige slags døre

Der findes generelt mange forskellige slags døre. Man taler om fx facadedøre og pladedøre. Derudover kan der også spille andre elementer ind som fx stalddøre, sidepartier og facadedørspartier. Hvis du vil gå all-in, kan du også få en dobbelt facadedør. Det kræver dog lidt ekstra plads.

Når du skal have en ny dør sat i, er du nødt til at vide, hvilken type dør det skal være. Ved at tage stilling til dette på forhånd er der en bedre sandsynlighed for, at du får gjort dig et godt køb, hvor du både er tilfreds med døren og prisen på døren.

Har du svært ved at finde lige præcis den dør, du gerne vil have? Så er der heldigvis en anden mulighed for dig. Det er, at du kan designe din egen dør.

Design din egen dør

Som sagt er det også muligt for dig at designe din egen dør. Når du gør dette, er du selv 100% i kontrol med, hvordan døren kommer til at se ud. Når du skal designe din egen dør, skal du vælge blandt de forskellige partier. Du kan sammensætte fx sidepartier med en facadedør lige præcis, som du har lyst til. Her er det kun fantasien, der sætter grænser.

Når det er dig, der er designeren, kan du selvfølgelig også bestemme fx farve og materiale. Det gør, at du også kan bestemme, hvilket udtryk døren kommer til at få. Dette har stor betydning, fordi det påvirker, hvordan hele dit hjem kommer til at fremstå og se ud.

En god handel

Det er vigtigt, at du sørger for at gøre dig en god handel, når du skal have ny dør. Ellers kan det hurtigt gå hen og koster en del flere penge, end hvad der var nødvendigt. Derfor skal du undersøge markedet grundigt, inden du gør dig et køb.

Det kan godt betale sig at lede lidt ekstra tid efter den helt rigtige dør. Du bør kigge hos flere forskellige forhandlere. På den måde kan du også få en idé om prisen. Herefter er du bedre stillet, når du skal gøre dit køb. Måske kan du få presset prisen lidt ned?

Hvis du gerne vil designe din egen dør, koster det tit lidt ekstra. Dog får du også lige præcis den dør, du gerne vil have.

Relateret nyheder