Nyheder 

Det rette sofavalg kan gøre en kæmpe forskel

En sofa er ikke bare en sofa, de fås i mange forskellige modeller, størrelser, farver og materialer.

  • Sofa med chaiselong
  • Hjørnesofa
  • Sovesofa
  • 2- og 3-personers sofaer
  • Sofasæt
  • U-sofaer
  • Sofaer med opbevaring og mange flere

Men det er bestemt ikke lige meget hvilken sofa du vælger, for det kan have stor betydning både for komforten men også for hvordan dit rum kommer til at se ud. Er du på jagt efter en ny sofa kan du springe direkte til et flot udvalg af sofaer med chaiselong og mange andre modeller her https://hofstrawagner.dk/collections/sofaer

Vil du have et par tips til at vælge så læs videre i artiklen.

Det praktiske

Først er der de praktiske ting og det er der er der ikke så meget at rafle om. Der skal være de antal siddepladser i sofaen du har brug for, og samtidig skal den rent pladsmæssigt kunne passe ind i stuen.

Det er surt at stå med en nyindkøbt hjørnesofa eller en stor flyder sofa med chaiselong som så ikke kan være der.

Sørg derfor altid for at måle op først, og tag højde for hvis du også gerne vil have noget luft omkring sofaen. Mange placerer sofaen helt op af væggen, men moderne indretning dikterer masser af luft, plads og lys, også omkring sofaen, og derfor er der mange der vælger at placere sofaen et godt stykke fra væggen så den står frit i rummet. 

Sofaer med opbevaring

Du kan få forskellige sofaer der har chaiselong hvor der også er plads til opbevaring under, det kan både være en sofa med en enkelt chaiselong eller en U-sofa. Men har du brug for opbevaringspladsen? Det kan være godt at tænke over.

Mangler du plads i din bolig kan den ekstra opbevaringsplads være guld værd, men hvis du har plads nok så er en sofa med chaiselong på et par diskrete ben måske bedre, da det også er med til at give et luftigt indtryk at der er fri plads under sofaen. 

Materialevalget på sofaen

Om du vælger en sofa med chaiselong, en hjørnesofa, en 2 personers sofa eller noget helt andet, så skal du forholde dig til hvilket materiale du skal vælge din nye sofa i. Din sofa kan med det rette materialevalg blive til et unikt kunststykke der virkelig kan pryde rummet og pege stilen i en særlig retning, og her må man gerne være modig og vælge en sofa der indbyder til opmærksomhed.

Du kan dog også vælge en mere diskret sofa. De sidste par år har velour gjort et stort tilbagetog til de danske hjem, men har du både dyr og børn i hjemmet kan det godt blive noget en opgave at holde sofaen ren. Her er en lædersofa måske et mere optimalt valg, medmindre man er typen der af og til sover på sofaen, så kan et mere blødt stof være at foretrække.

Kort sagt, tænk over vedligehold og hvordan du bruger din sofa når du vælger materiale.

Relateret nyheder