rensning af træterrasseBusiness & Erhverv Hus & Have Nyheder Oplevelser & Livsstil 

Hvordan foretager du bedst muligt rensning af træterrasse?


Den danske natur og det ustadige vejr kan være hårdt for enhver træterrasse. Sørger du ikke for løbende at vedligeholde og behandle din træterrasse, vil algerne stille og roligt flytte ind og gøre din terrasse trist og kedelig af se på. Har din træterrasse et kedeligt udtryk, og har den en grøn overflade, er det et tegn på, at den trænger til en træterrasse rensning.

Hvordan renser man sin træterrasse?

Du behøver ikke få dårlig samvittighed, hvis din træterrasse ser lidt trist, grå og træt ud. Det er kun naturligt, at terrassen bliver beskidt, og at der med tiden kommer alger på grund af vind og vejr. Du begrænser dog omfanget af snavset og nedsætter vækstbetingelserne for algerne ved at foretage en rensning af træterrasse og imprægnering løbende.

Rensning foregår ved en højtryksspuling blandet med gode algebehandlingsmidler. Du bør altid foretage imprægnering efter en rensning af træterrasse, der kan begrænse vækstmulighederne for algerne i en rum tid efter rensningen. Det forhindrer ikke algerne for evigt, men det kan begrænse det i en periode.

Du skal lade din terrasse tørre, før du giver dig i kast med at rense den. Træet skal være helt tørt, for ellers virker rensemidlet ikke optimalt. Er du ude i at rense træterrassen helt selv, skal du herefter have fat i både noget terrasserens og en højtryksrenser med en monteret terrasserenser på. Terrasserenseren indkapsler nemlig vanddråberne, så trykket ikke er så voldsomt – det kan nemlig skade træet, hvis du kører med for højt tryk. Terrasserens skal sidde i ti minutter, før du går i gang med højtryksrenseren.

Hvem skal rense din træterrasse?

Du bør altid få et professionelt firma til at forestå rensning af træterrasse. De har for det første den helt rette teknik til at få bugt med snavs og alger, ligesom de har de helt korrekte algeblandinger, som kan fjerne selv det værste. Derudover er en professionel rensning af træterrasse en relativt hurtig proces, og du står tilbage med en terrasse, der har en super flot glød, og livet i træet er kommet tilbage.

Hos nogle firmaer kan du få foretaget en gratis prøverensning af din terrasse – på denne måde kan du få et lille indblik i, hvordan din træterrasse kunne se ud, ligesom du får en fornemmelse af, om det er et firma, du stoler på, og som du tror kan udføre opgaven for dig til UG.

træterrasse rens

Hvornår og hvor ofte bør du foretage rensning?

Som nævnt skal rensning af træterrasse helst foregå i vejr, der er så tørt som overhovedet muligt. Træet må nemlig på ingen måde blive fugtigt, før rensningen er foretaget. Foretages rensningen i vådt og fugtigt vejr, har du de værste forudsætninger for et smukt og holdbart resultat.

Du bør desuden få foretaget rensning af din træterrasse én gang om året, eller i hvert fald hvert andet år. Det kan lyde af meget, men det er den bedste måde at sikre, at du altid har en pæn, ren og algefri træterrasse.

Relateret nyheder