happykids - højsengHus & Have Oplevelser & Livsstil 

Indret til de mindste: Højsenge, køjesenge og andre skønne børnesenge

Når de mindste får deres eget værelse, så er noget af det første, du skal oveveje, hvordan deres seng skal være. Det kan nemlig være en motiverende faktor for, at de bliver liggende i deres helt egen seng og ikke sniger sig ind til forældrene om natten.

Her kan du læse meget mere om, hvordan du bedst kan udnytte pladsen med højsenge, får plads til to børn med en køjeseng eller lade den lille ligge skønt og trygt i en tremmeseng.

Få ekstra gulvplads med højsenge

Til det lidt større barn, teenageren eller sågar barnet, der flytter hjemmefra, kan en højseng være en smart og pladsbesparende løsning. Højsenge er, at sengen står på ekstra lange ben, så pladsen under selve sengepladsen kan udnyttes til opbevaring, et skrivebord eller andre smarte løsninger.

Højsenge er derfor helt perfekte, hvis pladsen er trang, eller dit barn bare drømmer om at komme op i højderne, når de skal sove. Under sengen kan der både være skuffer og skabe, en blød siddeplads eller skabes et hyggeligt legerum. Kun fantasien sætter grænsen, og der er rigtig mange muligheder for gode løsninger med højsenge på børneværelset.

Køjesenge til 2

Hvis dine børn skal dele værelse, kan en køjeseng være en hyggelig løsning, der giver mere plads til deres legesager og andre genstande. En køjeseng skaber ekstra gulvplads, og det er op til dig – og eventuelt dine børn, om det er smartest med eksempelvis to højsenge eller en køjeseng på børneværelset.

Når det er sengetid kan det give en stor tryghed, at storebror eller storesøster ligger lige oppe over de mindre søskende, så de falder til ro og føler sig godt tilpas inden sengetid. Og i dagstimerne kan køjesengen bruges til skønne fantasilege og omdannes til ridderborge, piratskibe eller en øde ø midt i havet.

happykids - højseng

Tremmesengen til de allermindste

En tremmeseng er obligatorisk, når de mindste skal lære at sove alene og er begyndt at kravle og gå rundt. Den forhindrer nemlig, at de kan rulle ud over kanten eller selv bestemme sig for at stikke af fra sengen i løbet af middagsluren eller nattesøvnen. En tremmeseng har høje kanter med tremmer, der kan slås ned i den ene side efter behov.

Gør sengen ekstra legesyg med sengehimmel eller -telte

Når dit barn får en ny skøn seng, så kan du gøre lidt ekstra ud af at gøre den tiltrækkende. Du kan også opgradere deres allerede eksisterende højsenge eller børnesenge med en makeover. En omgang maling eller et nyt sengetelt eller en sengehimmel kan give helt nye muligheder på børneværelset.

De fleste børn vil elske, at sengen om dagen kan bruges under leg. Her kan et sengetelt, der forvandler sengen til et slot eller en hyggelig hule være helt oplagt.

En sengehimmel kan også give en effekt af en dejlig og tryg base, hvis dit barn skal føle sig mere i sikker, når de sover alene. Derudover giver det et flot blikfang og sætter et unikt præg på børnenes område.

Relateret nyheder