lineær føringBusiness & Erhverv 

Lineær føring på glideskinner

Lave et lineært system på glideskinner for et præcist og lige resultat. Når du anvender et system med lineær føring, sikrer du, at du aldrig rammer ved siden af eller går skævt, når du skal udføre et præcist arbejde ned til mindste detalje. Det er et stykke værktøj der er rart at have i ethvert arbejde der skal udføres til præcision. Få hjælp til at udarbejde dit specifikke værktøj der opfylder dine behov og find alt til lineær føring. Få eventuelt hjælp fra fagfolk der har specialiseret sig i at udvikle værktøjet til særlige opgaver.

lineær føring

Lineære føringer kræver viden

Det kræver en del viden at udregne det rette lineære drev der passer til din specifikke løsning. Der er mange faktorer der skal tages højde for. Derfor kan det være en god idé at kontakte professionelle på området, der kan hjælpe dig med at finde den helt rette løsning der opfylder dine behov for arbejdet. Der er både fordele og ulemper ved de forskellige modeller der udføres af eksempelvis spindel, tandrem eller en lineær motor. Er du i tvivl, kan du få den fornødne hjælp, der hvor du måtte købe din lineær føring.

Standard eller udført på specialmål?

Hvis du allerede kender din opgave og de mål du har brug for fra en lineær føring, så kan du finde flere muligheder for standard skinner. Hvis du har brug for at udføre en ganske særlig opgave, med specielle og ukurante mål, så kan du få lavet en lineær føring på specialmål. Der findes lineære føringer på både runde og firkantede skinner, så du kan løse din opgave bedst muligt.

Opnå den bedste sikkerhed

Når du skal udføre arbejde med lineær føring, er det vigtigt at sikkerheden er i orden. Når du skal udvælge din lineær føring på en glideskinne, er det derfor nødvendigt at du tager stilling til opgavens udformning og hvilken sikkerhed der skal følge med dit værktøj. Lineær føring kan fås på skinner med eller uden sikkerhedslås. Begge muligheder kan være drevet med trykluft.

Monter din lineære føring korrekt

Når du skal montere din lineære føring, er det en god ide med et grundigt forarbejde inden start. Med et godt forarbejde sikrer du, at arbejdets resultat bliver bedst muligt. Den overflade der arbejdes på, skal være rene, affedtede og fri for rust eller tæring. Derefter skal skinnen placeres omhyggeligt på montagefladen hvorefter montageskruerne fastgøres. Referencekanten skal flugte med montagekanten, så du får et lige og parallelt resultat. Derefter kan den ønskede vogn placeres og arbejdet kan begynde.

Lineær føring til køkkenbordet

Et af de mange eksempler, hvor der er anvendt lineær føring, er ved køkkenbordet. Det at Lave mad, arbejde og bo på en meget lille plads, er en udfordring som mange lever med i hverdagen. Med et møbel med en lineær føring, er der opfundet en løsning der kan komme problemerne til livs. Daniel Precht udarbejdede i 2016 et kube bord med en lineær føring. Med udtræk af bordet så det det kunne omdannes til flere funktioner der både indeholdt kogeplade, spisebordsplade og arbejdsplade i et. En løsning som nok vil ses flere lignende af i fremtiden.

Relateret nyheder