fiskehjulNyheder Oplevelser & Livsstil 

Sådan fanger du flere fisk med det rette fiskehjul


Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og det betyder, at du snart kan hive fiskestangen frem fra gemmerne. For findes der virkelig noget bedre end at stå i vandkanten, med solens varme stråler i dit ansigt, og kaste fiskestangens line ud igen og igen?

Tja, så skulle det da lige være faktisk også at fange nogle fisk! Det kræver nemlig både evner – men også det rette udstyr. Du kan nemt sikre dig at fange den ene fisk efter den anden ved at investere i et fiskehjul af god kvalitet. Læs her, hvordan du finder det helt rette hjul til dig.

Hvad er et fiskehjul?

Det er dén del af fiskestangen nede ved hændernes greb, hvor linen er snoet rundt om et hjul. Blandt professionelle kaldes det også for et ”fastspolehjul”. Fiskehjulet er nok den mest essentielle del af din fiskestang, fordi det er dén, der styrer hele fiskestangens mekanik og bevægelsesmønster.

Derfor giver det også god mening, at der findes så mange forskellige typer fiskehjul – samt forskellige mærker. Det kan altså være en krig at finde det helt rette hjul. Men når du endelig finder dét, der passer til dig, vil du også hurtigt kunne mærke effekten: Det bliver langt lettere at fange fisk.

mand der fisker

Find det rette fiskehjul

Du bør altså tage dig tid til at undersøge markedet og finde det rette fiskehjul. Du kan for eksempel se det store udvalg af fiskehjul på topgrej.dk, som giver dig en god oversigt over de forskellige mærker og specifikationer.

De mærker, du især bør kigge efter, er Okuma, Gunki, Shimano, Abu Garcia og Waterworks Lamson. Hvis du vælger et fiskehjul af ét af disse mærker, sikrer du dig altså et hjul af høj kvalitet. Der følger også som regel en form garanti med, så hvis du skulle være uheldig at gøre skade på dit fiskehjul, er der hjælp at hente.

Forskellige typer fiskehjul

Du bør dog sætte dig ind i, hvilken type hjul du har brug for, når du skal ud og hale den ene krabat ind efter den anden. Der er nemlig forskel på fiskehjul! Du kan sagtens vælge det klassiske fastspolehjul, men der findes også andre typer, såsom multihjul, fluehjul og havhjul. Det kommer helt an på situationen.

Hvis du for eksempel vil ud og fluefiske, giver det sig selv, at du skal bruge et fluehul. Det skyldes, at fluehjulet skal kunne bremse udløbet, når den store krabat har taget fluen. Men det handler også om, at hjulet rent faktisk skal kunne overleve at få saltvand ind i sig.

Bliv professionel med et fiskehjul

Det klassiske fastspolehjul er som regel en sikker vinder, fordi det er let at kontrollere og dermed kan gøre selv den nyeste amatør til en professionel. Dette hjul kan anvendes til stort set alle typer fiskemetoder – alt lige fra medefiskeri til havfiskeri og til jerkbaitfiskeri.

Når du vælger et fiskehjul, skal du dog være bevidst om, at ikke alle hjul passer til alle stænger. Du skal altså især sætte dig ind i størrelsen på hjulet, da det har stor betydning for resten af fiskestangens bevægelser.

Relateret nyheder