Business & Erhverv Nyheder 

Sådan finder du den rette maling


Det er de færreste mennesker, der selvsikkert og målrettet styrer ind i nærmeste butik og udvælger en bøtte maling til hjemmet. Faktisk vil langt de fleste allerhelst spørge en professionel til råds, inden de kaster sig ud i malerarbejdet. Og der er snart ikke grænser for, hvad man kan male derhjemme, det være sig vægge, gulve, lofter eller køkkenlåger.

Og efterhånden som vi bliver mere og mere modige i vores valg af maling, bliver udvalget af selvsamme også kun større. Der var en årrække hvor hvid maling lod til at være det dominerende i de fleste husstande, men det lader til, at vi nu er nået til at male bare en enkelt væg hist og her i en anden farve. Men selv hvis vi bare holder os til hvid maling, er der her også et utal af forskellige nuancer at tage stilling til. Heldigvis er der hjælp at hente hos forhandlere af maling – og også til andet end kun malingen.  

hvid maling

Bedste udstyr til maling

For som om valg af maling ikke var en stor nok beslutning, er der også alt udstyret at tænke på. For selvom de fleste nok elegant har svunget en pensel og malet årets julegaver engang, så er der stor forskel på kunstnerisk udfoldelse i børnehøjde og så at skulle agere professionel maler i eget hjem.

For det er ikke kun maling af god kvalitet, der gør udfaldet, det er også det udstyr man bruger.

Her skal man overveje alt fra hvornår man bruger ruller og pensler – og hvilke typer – til hvilken type rengøring man bruger inden start. Også afdækning er vigtigt til de dele af hjemmet man forsøger at undgå at male, og her er der også rig mulighed for at stirre sig blind på forskellige tykkelser malertape, hvis man ikke ved hvad man laver.

Så i det hele taget kommer man nok ikke uden om professionel vejledning før man kaster sig over malerprojektet.

Kunstnerisk maling

Kunstnerisk udfoldelse hører dog heldigvis ikke kun barndommen til. Især de sidste par år har kreativiteten fået frit løb i mange husstande. Det sås blandt andet i form af en ny trend sidste år: maling på sten.

Også her kan det være en god idé at rådføre sig med en malerkyndig inden start. Her er der nemlig også forskellige typer maling, forskellige typer pensler og endda forskellige typer lærreder at tage stilling til.

Noget af det handler selvfølgelig også om kreativitet, og hvordan man ønsker at udfolde sig. Risikoen for et forfærdeligt resultat, som skal males over, er dog heldigvis også mindre, da det er de færreste, der giver sig i kast med vægmalerier som det første. Derudover handler meget af det om præference. Nogen foretrækker at spraymale deres kunstværker, mens andre hellere vil bruge akrylmaling, pastelfarver eller simpelthen bare papir og blyant.

Men i sidste ende så når kreativitet og gode intentioner bare længst blandet med en smule sparring med de fagkyndige. Medmindre målet selvfølgelig er helt unik, abstrakt og skæv kunst på væggene derhjemme.

Relateret nyheder