HjertestarterNyheder 

Sådan kan du hjælpe med en hjertestarter

En hjertestarter redder liv. Chancerne for at overleve et hjertestop, bliver meget højere ved brug af en hjertestarter.

En hjertestarter fungerer sådan at den sender et eller flere elektriske stød gennem brystkassen, hvor den derefter forsøger at genstarte hjerterytmen. Hjertestarterens elektroder aflæser hjerterytmen og kan derefter vurderer om der skal stødes eller ikke.

Der findes forskellige typer af hjertestartere, men de kan alle sammen det samme, som er at analysere og vurderer, om der skal gives stød. Prisen er også lidt forskellige af hjertestartere, men du kan sagtens finde en billig hjertestarter, som du kan have i dit hjem så du altid har den på dig. Så køb hjertestarter og hjælp andre!

Hvis ulykken sker i hjemmet

Det kan give en stor tryghed at have en hjertestarter i sit hjem. Med en hjertestarter er man altid klar til hvis ulykken sker, fordi man altid kan hjælpe i situationen og så har en man på forhånd en guide der kan hjælpe dig til hvad du skal gøre i tilfælde af hjertestop.

Det er ikke fordi, man skal gå og frygte, at der er en i husstanden, der kan få et hjertestop, men det er for at kunne være bedst muligt forberedt, hvis der er en der skulle få hjertestop. På den måde kan du slappe af i maven i hverdagen og vide, at du altid er klar i en nødsituation.   

Hjælp en hjerteløber

Trygfonden har oprettet noget der hedder “Hjerteløber” Det er almindelige borger der frivilligt har valgt at løbe hen til tilfælde af hjertestop. Når der er nogen der ringer 112 omkring et hjertestop, bliver hjerteløberne alarmeret og løber straks derhen.

Undervejs er der også nogle hjerteløbere, der skal finde den nærmeste hjertestarter, som de kan bruge, og her kan du være med til at hjælpe. Jo flere der har en hjertestarter i deres husstand, som de kan låne ud, desto mere kan man hjælpe hjerteløberene, der er på vej hen til et hjertestop, som har brug for en hjertestarter. På den måde kan du altid hjælpe andre og være klar til at udlåne din hjertestarter i nødstilfælde

En billig hjertestarter

Man skal ikke have det dårligt over at man ikke har en hjertestarter i hjemmet da hjertestartere koster en del, men det er muligt at finde en billig hjertestarter, som du kan have i dit hjem. Det kan du blandt andet kigge mere på online, hvor der vil være en masse gode råd til, hvad man skal tænke over, når man køber hjertestarter – for det er simpelthen så smart at få sig en!

Selv den mindste hjælp kan have stor betydning

Man skal altid vide at bare det at man hjælper og gøre sit bedste i tilfælde af et hjertestop har en kæmpe betydning. For det at man bare udlåner sin hjertestarter eller prøver så godt som muligt at give hjertemassage gøre at chancen for overlevelse bliver meget højere. Så selv det mindste man gør har en kæmpe betydning.

Relateret nyheder