En gruppe til teambuildingNyheder 

Teambuilding: Hvilken værdi skaber det?

Effekten af teambuilding kan være svær at måle. Derfor ser man ofte, at emnet let springes over, når der lægges budgetter for, hvordan en organisations arbejde effektiviseres. Her er der oftere tale om konkrete kroner ind og ud. Det kan dog sætte sine spor på kontoen, hvis det overses. Moralen på et team vil aldrig være perfekt hver dag, hvorfor det er vigtigt at overveje, om der er behov for arbejde på det. Her er lidt info om, hvad teambuilding er, og hvordan det skaber værdi for din organisation.

Hvad er et team?

Når vi taler om teambuilding, så er der tale om at effektivisere og forbedre et eksisterende team, men hvad er det egentlig? Det kan være mange ting. Ofte er der tale om en gruppe, afdeling eller anden samling af kollegaer på en arbejdsplads. Det er dog ikke kun i dette øjemed, at man taler om det.

Teams ser man over det hele. Det gør sig især gældende, når det kommer til sport. Er man på et fodboldhold sammen med ti andre startere, eller ror man kajak med en partner, så er man et team. Målet med teambuilding er altså at sørge for, at disse grupper arbejder bedst muligt sammen mod et veldefineret mål så effektivt som muligt. Man kan komme i gang ved at besøge https://teambuildingkompagniet.dk/, hvor det er muligt at læse mere om mulighederne for effektiv udvikling af teams.

Derfor kan teambuilding blive værdiskabende

Det er underordnet, om målet er at nå den bedste tid eller skabelse af et afkast på en vis størrelse næste kvartal. Der er altid tale om teams, når det handler om at en gruppe mennesker skal arbejde sammen. Forskellige former for udvikling af teams indebærer mange elementer. Det drejer sig om at få nye medlemmer til at komme godt ind på de andre, mens det også handler om at få eksisterende medlemmer til at fungere bedre sammen.

Det kan skabe klare roller for hver enkelt person, og det kan være med til at klarlægge, hvordan problemer løses internt. Uanset hvad målet er, så er det en sund måde, hvorpå man kan få teamet til at fungere bedre sammen. Ingen to medarbejdere er ens. Intet større mål opnås på egen hånd. Derfor er det essentielt, at der opbygges tillid og kommunikation internt på et team. Det skaber værdi, der er let at mærke.

Derfor bør det ikke nedprioriteres

Når man skal få dem til at fungere sammen, så kan det ofte være svært at måle effekten af det arbejde, som det tager at udvikle disse egenskaber. Derfor ryger teambuilding ofte ned på listen over prioriteringer i organisationer. Når det sker, så forekommer der ofte negative resultater. Alt der er direkte målbart vil altid optræde mere prominent under budgettering. Det kan være farligt for bundlinjen over længere tid, hvis det overses. Alle teams går igennem hårde perioder hist og her, og det er vigtigt at sørge for, at moralen ikke forsvinder i hverdagen. Sådan kan man sammen opnå de bestemte, kollektive mål.

Relateret nyheder