trælastHus & Have Nyheder Oplevelser & Livsstil 

Vær smart, og køb dine byggematerialer i trælasten eller en god tømmerhandel


I dag kan du få alt muligt, alle mulige steder – også i en tømmerhandel. Der findes ikke længere klare grænser for, hvilke butikker der sælger hvilken slags produkter. Tankstationer har i dag et langt større udvalg af slik end af benzin og relaterede produkter. Supermarkeder sælger ikke kun madvarer, men også non-food produkter. Det kan være, som navnet siger, alt andet end mad. Håndkøbsmedicin, tøj, maling, værktøj, der er ingen grænser. Især når det gælder de såkaldte ”spotvarer” kan du få hvad som helst i et supermarked.

Spotvarer er sortimenter som supermarkedet tilbyder spontant. En indkøber har fået øje på et godt tilbud, og så bliver der købt et stort parti og solgt for en slik som spotvarer. Der kan du være heldig og gøre et rigtigt røverkøb. Men der er nogle varer, som du helst skal købe der, hvor de naturligt hører henne:

Byggematerialer og rigtigt værktøj køber du bedst i et byggecenter, en tømmerhandel eller en trælast.           

træhandel

Forskellen mellem et byggemarked og en trælast

Er der overhovedet en forskel? Det er nogle gange faktisk svært at sige. I grund og bund er det sådan, at et byggemarked henvender sig til private brugere, mens trælasten og en tømmerhandel henvender sig til professionelle. Hvis du skulle være i tvivl i hvilken slags butik du befinder dig, så findes der faktisk en rigtig idiotsikker metode.

Er priserne inklusive moms eller eksklusive moms? Hvis priserne er inklusive moms, så befinder du dig i et byggemarked. Er de eksklusive moms, så står du i en trælast eller et byggecenter. Det er sådan, fordi moms er en slutbruger skat. Dvs. den der rent faktisk ”forbruger” varen er også den, der hænger på momsen.

En håndværker, der køber et par tømmer, plejer ikke at bruge dem selv. Han bruger dem typisk til at bygge noget til en kunde. Selv om håndværkeren betaler momsen ved kassen, så får han den retur med den halvårlige momsafregning. Kunden har ikke denne mulighed. Han betaler momsen på godt og ondt.

Professionelle produkter til både professionelle og amatører

Også forskellen mellem professionelle håndværker og amatører er i dag svær at se. Alle kan i dag finde ud af hvordan man bygger en terrasse, lægger et gulv eller tækker et tag. Takket YouTube kan du finde helt fantastiske og lærerige videoer og endda komplette kurser i alt mellem himmel og jord.

Men en typisk forskel findes der dog stadig. Professionelle håndværkere kan ikke tillade sig at gå på kompromis med kvaliteten at de materialer de bruger. Derfor vil du i en trælast altid finde de bedste kvalitetsprodukter.

Hvad så med prisen?

Umiddelbart vil du måske tro at en trælast vil være dyrere end et byggemarked. I nogle tilfælde er det også rigtigt. De mest gængse materialer, som private brugere køber meget, vil du næsten altid finde billigst i et byggemarked. Men så også kun de mest gængse. Og det betyder også at udvalget i et byggemarked altid er en hel del mindre end i trælasten. Så hvis du har brug for kvalitetsgaranti og et godt udvalg, skal du vælge trælasten frem for byggemarkedet.

Relateret nyheder