hængekøje i havenHus & Have Nyheder Oplevelser & Livsstil 

7 grunde til, at hængekøjer er fantastiske


Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og hvad kunne være bedre end at investere i en god hængekøje? Hvis du ikke allerede ejer en hængekøje, så burde du virkelig få taget dig sammen og få anskaffet dig en af slagsen.

Se udvalget her, så den kommende sommer kan blive endnu bedre end forventet. En hængekøje er nemlig ikke blot ensbetydende med rendyrket afslapning i haven eller sommerhuset; en hængekøje kommer nemlig også med en lang række fordele, som du måske ikke lige var klar over.

En hængekøje tager ingen tid at opsætte

En af de helt store fordele ved en hængekøje er selvfølgelig, at den blot tager et par minutter at sætte op. Og en hængekøje kan desuden også sættes op stort set alle steder. Det eneste, der kræves, er jo f.eks. blot to træer.

Så uanset om du befinder dig derhjemme eller på campingpladsen, så vil der uden tvivl være rigeligt med opsætningsmuligheder til din nye hængekøje.

En hængekøje kan hjælpe imod stress

Så snart du har spændt din nye hængekøje op i f.eks. haven, så vil du hurtigt opdage, hvor hurtigt du begynder at slappe af. Dette skyldes hovedsageligt, at hængekøjen jo vil gynge blidt frem og tilbage – lidt på samme måde som en vugge til en baby. Disse rolige gyngebevægelser mens du kigger op på den blå sommerhimmel er en mirakelkur imod næsten enhver form for stress.

pige der leger i hængekøje

En hængekøje er en mulighed for at nyde udsigten

En af de absolut bedste ting ved en hængekøje er, at du på den allermest behagelige måde får mulighed for at nyde himlen. Hvis du f.eks. er på campingferie, så findes der nok ikke meget, der slår at hvile ud i hængekøjen efter en lang gåtur.

Prøv bare at lægge dig i hængekøjen for blot at nyde udsigten, og lade tankerne føre dig, hvorhen de nu vil. Måske kan du endda se den bjergsti, som du lige har besteget direkte fra hængekøjen. Bedre bliver det da vist ikke.

En hængekøje vejer næsten intet

Hvis du og dine venner skal på vandretur denne sommer, så er der ikke meget, der slår en hængekøje i oppakningen. Hængekøjer er nemlig utroligt kompakte i størrelsen og vejer desuden kun ganske lidt. Og netop af denne grund vil din hængekøje passe perfekt i næsten enhver rygsæk – hvilket jo er helt perfekt for vandrere, der som udgangspunkt nærmest altid ønsker at spare plads i deres oppakning.

En hængekøje er lig med bedre søvn

Sidste punkt er måske også det mest overraskende. Det viser sig nemlig ifølge videnskaben, at din REM søvn forbedres betragteligt ved at sove i en hængekøje – hvilket tilskrives de naturlige gyngebevægelser.

Dette betyder derfor en langt dybere søvn, der jo netop er så vigtigt for vores overordnede sundhed. Desuden viser det sig også, at du vil falde i søvn langt hurtigere i hængekøjen, hvilket igen skyldes de beroligende gyngende bevægelser. Som du nok kan se, så er det nok på tide at få investeret i en god hængekøje.

Relateret nyheder