appelsin ginNyheder Oplevelser & Livsstil 

Forkæl dine smagsløg: Lækker gin til sommerfesterne


Gin har fået en renæssance og er en af de mest foretrukne spiritusser blandt danskerne. Der er kommet ekstra fokus på lækre og gode udgaver af den klassiske alkohol, der tilbyder noget ganske særligt. Alkoholen kan både drikkes rent, men den kan også let bruges til fristende drinks til sommerens fester.

En klassisk spiritus en spændende historie

Gin er en klassisk spiritus, der eftersigende kan være opfundet helt tilbage i 1300-tallet i Flandern. Det er dog først i 1600-tallet at alkoholen med enebær for alvor blev kendt i resten af Europa, hvor den blev brugt som medicin mod smerter.

I de seneste år er der kommet ekstra mange lækre nye udgaver på markedet, der hver især kan noget ganske særligt. Du kan både i supermarkeder og online webshops som https://www.jyskvin.dk/gin finde gin, der er noget udover det sædvanlige til dine drinks.

Det er derfor en god ide at undersøge markedet og afprøve nogle af de helt nye og spændende smage.

gin og lime

Forkæl dine gæster med spændende drinks

Til sommerens fester er det oplagt at servere lækre, kølende drinks til dine gæster. Find din yndlingsgin og brug den i en af disse 3 forfriskende drinks til en hyggelig fest på terrassen.

1. Den klassiske Gin & Tonic

Gin & Tonic er en god klassiker, der er forfriskende uden at være sød. Den tiltaler derfor både unge og gamle, mænd og kvinder, der ikke gider en sukkersød drink.

Den helt traditionelle opskrift består af:

  • 4 cl gin efter eget valg
  • 10 cl tonic
  • 1 skive citron eller lime

Du kan bruge lige den udgave af spiritussen, du foretrækker, og der findes også spændende nye tonics på markedet.

Brug gerne isterninger, så drinken holder sig dejligt kold og læskende selv på de lune sensommeraftenener.

2. Forfriskende syrlig og sød Bramble

En Bramble har en perfekt kombination af syrlighed og sødme, der passer helt perfekt som både velkomstdrink og som en god afslutning på en hyggelig grillaften. Det er en relativt simpel cocktail, der dog falder i de flestes smag med den skønne smag af brombær.

Du skal til en Bramble bruge:

  • 2 cl gin efter eget valg
  • 1 cl sukkersirup
  • 1 cl citronsaft
  • 1 cl brombærlikør (Creme de Mure)

Den lækre cocktail kræver ikke meget forberedelse, men du kan altid pynte den med friske brombær og citronskiver som et ekstra lækkert tvist.

Knust is er også en god måde at sikre dig, at drinken holdes kold på varme dage.

3. Gin Mule med gingerbeer

Den spændende smag af ingefær har i de seneste år sneget sig ind både som sundt tilskud i juicer og shots, men den passer også perfekt i friske drinks. Kan du lide ingefær, så vil du bestemt også holde af den lækre og forfriskende drink med gingerbeer.

Den spændende drink er en variation over den klassiske drink Moscow Mule, hvor man skifter den traditionelle vodka ud.

Til opskriften skal du bruge:

  • 4 cl gin efter eget valg
  • 2 cl limejuice
  • Top op med gingerbeer

Drinken kaldes også for Ginger Rogers, der var en meget kendt skuespillerinde fra The Golden Age indenfor Hollywood-film.

Relateret nyheder