mand med solbrillerNyheder Oplevelser & Livsstil 

Solbriller til fisketure

Lystfiskeri er en rigtig populær fritidsaktivitet i Danmark, og det er bestemt ikke tilfældigt.

Har man prøvet at lystfiske, ved man i hvert fald, hvor fantastisk det er at opleve naturen på klods hold, mens man samtidig koncentrerer sig fuldstændig om at fange noget. Fiskeri er dybest set muligt i alt slags vejr, men det er de færreste, der vælger snekolde vinterdage eller de mest blæsende novemberaftener.

Det er nu engang rarest at fiske i solskin under en azurblå himmel, hvor man både kan holde varmen og jagte den gode fangst. Men solskin kræver solbriller, både når man kører bil, men så sandelig også, når man er ude for at fiske.

Polaroid solbriller

Når man kigger ned i en solbeskinnet vandoverflade, vil man typisk komme til at kigge sin egen genspejling i øjnene. Det vil være tilfældet uanset, om man har almindelige solbriller på, eller om man slet ikke har nogen på.

Polaroid solbriller er løsningen på netop det problem, fordi de tillader én af se direkte ned under vandets overflade, hvor fiskene måske vrimler rundt, uden at man ellers ved det. Solbrillerne har den virkelig store fordel, at de har polariserede glas, som eliminerer op mod 99,9% af alt genskin, man kan opleve fra eksempelvis en vandoverflade eller blank sne. Det gør polaroid solbriller ideelle værktøjer for lystfiskere, der skal på fisketur en dag, hvor solen skinner.

Den skarpe sol

Solen er dejlig, når den skinner, men den kan også være både en pestilens og et farligt, endda potentielt dødbringende våben. Polaroid solbriller afhjælper som sagt det problem, solen kan udgøre, når den forhindrer én at se ned i vandet, men der er også en generel sideeffekt ved at have solbriller på, når man fisker.

Som altid er det vigtigt at skærme sig fra solen, og solcreme er vigtig i den forbindelse, men det samme er solbriller i den grad. Solbriller af høj kvalitet vil beskytte ens øjne mod de potentielt skadelige solstråler, så man nedsætter risikoen for både solskoldning og hudkræft. En fisketur på en solskinsdag bør derfor altid starte med, at man finder sine solbriller frem og husker at få dem med. 

mand med solbriller fisker

Se smart ud

Som lystfisker er man bestemt ikke til modekonkurrence, men derfor gør det ikke nødvendigvis noget, at man ser nogenlunde smart ud. En god hat og nogle fede solbriller gør en hel del gode ting for ens umiddelbare fremtoning, og det er bare endnu en fordel ved at bruge solbriller.

Med polaroid solbriller får man således hele tre forskellige fordele på én gang: man kan se ned i vandet, man beskytter sine sarte øjne mod solen og ser smart ud på én og samme tid.

Der er altså ingen grund til ikke at anskaffe sig et par gode polaroid solbriller til de mest solrige fisketure.

Faktisk er brillerne også udmærkede at have om vinteren, hvor solen typisk er virkelig skarp i de få, daglige timer, den er fremme i de kolde måneder.

Relateret nyheder