Futon sovesofaNyheder 

Udnyt pladsen bedst muligt med en sovesofa

Bor du småt? Rigtig mange danskere bor i mindre huse og lejligheder, hvor det er vigtigt at udnytte pladsen optimalt. Samtidigt er der gået mode i at tænke multifunktionelt og finde smarte møbelløsninger til hverdagens problemer.

En sovesofa har været fast inventar på rigtig mange kollegieværelser, men der er godt grund til at hive den ind i hjemmet efter studietiden.

Få mest muligt ud af dine kvadratmeter

Når pladsen er begrænset, skal dit hjem være indrettet med ekstra fokus på funktion. Dit hjem skal fungere i hverdagen, så du føler dig godt tilpas.

Det kan kun være en fordel, hvis dine møbler rummer flere funktioner på én gang. Med en futon sovesofa er pladsen godt udnyttet, fordi møblet har flere funktioner.

I hverdagen kan møblet fint fungere som en god siddeplads i stuen, eller hvor du ellers har brug for en komfortabel sofa. I dag vil designet af sovesofaen sjældent afsløre, at det ikke er en helt almindelig sofa, når den er foldet sammen.

Særligt hvis du vælger en model i god kvalitet, vil både funktionalitet og æstetik gå op i en højere enhed.

Giv gæster en god soveplads

Husker du nætter på hårde sovesofaer, hvor du tydeligt kunne mærke overgangen fra madras til madras? Der er ingen grund til at frygte søvnløse nætter, hvis du vælger en model i god kvalitet.

Mange sovesofaer bliver fremstillet med en skumkerne, som du også finder i mange almindelige sofaer. Problemet er dog, at skumkernen ikke yder samme komfort, som lå du i en rigtig seng med fjedre.

Fjedrene giver en bedre trykaflastning og former sig efter din krop. Oveni er der bedre ventilation i en rigtig madras sammenlignet med en skummadras.

Ønsker du den bedste sidde- og liggekomfort, kan det derfor anbefales, at du bruger lidt ekstra penge på en udgave med rigtige fjedre. Det vil tydeligt kunne mærkes på komforten, hvis du går med en dyre model.

Praktisk møbel til teenageværelset

Når husets børn bliver større og træder ind i teenageårene, så ændrer deres behov sig. Værelset bliver mødestedet for venner og veninder, og derfor ønsker de fleste teenagere at indrette selv.

En sovesofa er oplagt på teenageværelset, hvor pladsen skal udnyttes bedst muligt, og der ofte er gæster på besøg.

Når der er overnattende venner, kan en sovesofa give ekstra sovepladser. Hvis du vælger en model, der slået ud bliver til en halvandenmandsseng eller større, er der plads til at 2 kan overnatte.

Gør overnatninger på sovesofaen ekstra komfortable

Der er også tiltag, du kan gøre, hvis du vil gøre overnatninger på sofaen ekstra gode. Det kan anbefales, at du investerer i en god topmadras eller rullemadras til at lægge ovenpå selve liggefladen.

Mange sovesofaer har en samling i madrassen, der kan mærkes, når du ligger på den eller ruller henover den. En topmadras eller rullemadras vil glatte overgangen ud, så den ikke kan mærkes.

Oveni beskytter en topmadras eller rullemadras selve møbelstoffet mod skidt og slidtage.

Og husk endelig de gode puder og dyner som prikken over i’et.

Relateret nyheder