bilferie underholdningBiler & Elektronik Nyheder Oplevelser & Livsstil 

Underholdning til bilferien

Bilferie er en hyggelig tradition for mange danske familier, og er en gode måde at komme sydpå uden at sprænge budgettet i familieøkonomien. Er du en af dem, som årligt tager på bilferie, så kan du højst sandsynligt nikke genkende til at turen kan føles uendelig lang, hvis børnene ikke er beskæftiget. Børn der keder sig, kan være meget utålmodige, drillende og krudt umulige i det hele taget.

Når du skal på bilferie, er det derfor vigtigt, at du har en plan for at børnene bliver underholdt og beskæftiget hele turen igennem. Sørg gerne for at have flere ting med, da variation er vigtigt for at undgå kedsomhed. Det kan være svært at finde på noget at lave i en bil, men vi har selvfølgelig samlet et par gode råd herunder.

Giv dem frikort til det de normalt ikke må

Det virker åbenlyst med film og spil til bilturen – og det er det faktisk også. Normalvis begrænser vi altid vores børn med skærmtid, så de ikke får flimmer øjne eller glemmer at blive sociale, og derfor vil de gerne udnyttet tiden, når de endelig har den. Giv dem derfor lov til at spille og se film på deres iPad eller telefoner hele turen igennem – så er der også større chance for, at de ikke gider at bruge iPad, når i er kommet frem. Husk at download film eller spil fra jeres streamingtjenester inden i tager afsted, eftersom I ikke vil have internet tilgængelig under køreturen. Det er altid en god idé at downloade væsentlig flere end du tror, at de får brug for. Så er der også lidt at vælge imellem til den krævende dreng eller pige. Køb et headset så du slipper for at høre på lyden fra deres spil eller film, det gør turen for både dig og din partnere mere behagelig.

Med film og spil er du garanteret at børnene, vil være skakmat i rigtig mange timer.

Traditionel underholdning

Nogle børn kan blive køresyge af at kigge på en skræm i længere tid, og det gør det selvfølgelig lidt problematisk, hvis din strategi er lagt på baggrund af iPad og telefonen. Du kan med fordel hjemmefra planlægge nogle quizzer med sjove spørgsmål, som hele familien kan samles om under køreturen. Tiden går ligeledes hurtigere, hvis du selv deltagere og har det sjovt. Der findes mange forskellige lege til en biltur, og andre kunne f.eks.

  • ”Hvem er jeg” legen
  • ”Hvad tænker jeg på” legen
  • Tælle gule biler
  • 20 spørgsmål til professoren
tælle gul bil leg

Det er kun fantasien, der sætter begrænsningen! Du kan også inddrage dine børn inden i skal på ferie, og spørge om de ikke vil være med til at planlægge nogle sjove lege, som i kan lege på ferien.

Relateret nyheder